Hypotheken

Een hypotheek is een lening die wordt gebruikt om een woning te kopen. Het is een langdurige financiële verplichting die wordt aangegaan met een bank of andere geldverstrekker. De hypotheek wordt meestal terugbetaald in maandelijkse termijnen over een periode tot 30 jaar. De hoogte van de hypotheek is afhankelijk van de waarde van de woning, de wet en regelgeving en de financiële situatie van de koper. 
Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatiegesprek.

over hypotheken

Hypotheek

Een hypotheek kan verschillende vormen hebben, zoals een annuïteitenhypotheek waarbij er elke maand een vast bedrag wordt betaald, of een lineaire hypotheek waarbij er elke maand een vast bedrag wordt afgelost. Daarnaast zijn er ook andere hypotheekvormen, zoals een aflossingsvrije hypotheek of een spaarhypotheek.

Bij het afsluiten van een hypotheek is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de looptijd van de hypotheek, de rentevaste periode en de hoogte van de rente. Wij kunnen u adviseren bij het maken van de juiste keuzes en het vinden van de beste hypotheek voor de persoonlijke situatie.

hypotheek

Aflossingsvrij

Een aflossingsvrije hypotheek is een type hypotheek waarbij geen aflossing van de lening plaatsvindt gedurende de looptijd. Bij deze hypotheek betaalt u alleen rente en geen aflossing. Dit betekent dat aan het eind van de looptijd de gehele lening nog openstaat en u deze alsnog moet aflossen. Het voordeel van deze hypotheek is dat de maandlasten lager zijn, omdat u alleen rente betaalt. Echter, per 1 januari 2013 is er geen renteaftrek meer mogelijk voor nieuwe aflossingsvrije hypotheken. Alleen als u voor deze datum al een aflossingsvrije hypotheek had afgesloten, blijft de renteaftrek gelden. Het is verstandig om goed na te denken over de risico’s bij het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek.

HYPOTHEEK

Spaar

Een spaarhypotheek is een vorm van aflossingsvrije hypotheek waarbij u maandelijks premie betaalt in een gekoppelde spaarverzekering. Deze premie bestaat uit rente en aflossing. De rente wordt gebruikt om de hypotheekrente te betalen en de aflossing wordt gespaard. Aan het einde van de looptijd van de hypotheek is het opgebouwde spaarsaldo bedoeld om de hypotheekschuld af te lossen. Het voordeel van een spaarhypotheek is dat u zekerheid hebt over de hoogte van de aflossing en rente en dat u hypotheekrenteaftrek heeft. Per 01 januari 2013 is er geen renteaftrek meer mogelijk voor nieuwe spaar hypotheken. 

 
HYPOTHEEK

Annuïteit

Een annuïteitenhypotheek is een type hypotheek waarbij u elke maand een vast bedrag betaalt gedurende de looptijd van de hypotheek. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. In het begin van de hypotheek betaalt u meer rente en minder aflossing, maar naarmate de looptijd vordert wordt dit omgekeerd. Dit betekent dat u gedurende de hele looptijd dezelfde maandlasten hebt, maar dat u steeds meer aflost naarmate de tijd verstrijkt. Aan het einde van de looptijd is de hypotheek volledig afgelost. Het voordeel van een annuïteitenhypotheek is dat u zekerheid heeft over uw maandlasten en dat u geleidelijk aan steeds meer aflost.

HYPOTHEEK

Liniear

Een lineaire hypotheek is een hypotheekvorm waarbij u maandelijks een vast bedrag aflost en rente betaalt over het openstaande bedrag. Het aflossingsbedrag blijft gedurende de looptijd gelijk, waardoor u steeds minder rente hoeft te betalen. Hierdoor wordt de maandlasten in de loop der jaren lager. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de schuld steeds kleiner tot deze uiteindelijk volledig is afgelost. Een lineaire hypotheek is vooral geschikt voor mensen die van tevoren weten dat hun inkomen geleidelijk zal dalen, waardoor ze in de loop der tijd de maandlasten beter kunnen dragen. Ook is deze hypotheekvorm populair bij mensen die op korte termijn hun hypotheek willen aflossen.

 
NEem contact op

Neem gerust vandaag nog contact met ons op

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in